Tuesday, July 16, 2019

Kukkien tärkeä rooli puutarhajuhlissa

SHARE

Kukat toimivat koriste-elementteinä melkein kaikissa juhlissa. Niitä tuodaan vastavalmistuneelle ylioppilaalle, niillä koristellaan niin häät kuin hautajaisetkin ja niitä näkyy myös yllin kyllin kesäisillä illalliskutsuilla. Erityisesti puutarhajuhlissa kukkien rooli on hyvin keskeinen, sillä puutarhajuhlien ideana nimenomaan on viedä juhlat ulos luonnon läheisyyteen. Puutarhajuhlat ovat kesäisen luonnon juhlat, joissa kasveilla on suuri rooli. Kukka-asettelua kannattaa opetella jos tiedossa on puutarhajuhlien järjestäminen.


Puutarhajuhlat eivät ole mitään jos luonto ympärillä on nuupahtanut tai jos kauniita kasveja ei ole osattu käyttää koristelussa. Puutarhajuhlissa kukat eivät ole vain vapaana rehottavia kasveja, vaan ne ovat taideteoksia, joiden tulisi jäädä juhlavieraiden mieleen. Vieraat myös odottavat puutarhajuhlilta sitä, että kasvit ovat näyttäviä ja runsaita juhlapaikassa. Monien mielestä vasta kukat herättävät juhlapaikan eloon. Luonnon läheisyys ja kasvien käyttö koristelussa on jotain, mitä ihmiset tällä hetkellä arvostavat kovasti. Kukat viimeistelevät minkä tahansa juhlapaikan koristelun, mutta etenkin puutarhajuhlissa kukkien rooli on olla koristeena kaiken ympärillä.

Juhlapaikalle valitut kukat voivat olla hyvin luonnollisia ja silti visuaalisesti näyttäviä, jolloin kukkien sommittelulla on suuri vaikutus siihen, millainen lopputuloksesta syntyy. Tällä hetkellä suosittua onkin antaa kukkien ja muiden kasvien olla villejä ja vapaita ja kukkasommittelut ovat todella rennolla otteella tehtyjä. Mitä enemmän puutarhajuhlissa käyttää kukkien lisäksi muita koristeita, sitä minimalistisempia kukka-asetelmat voivat olla. Tietysti mielessä on pidettävä se, että rentoihin puutarhassa pidettäviin illalliskutsuihin, joissa pukeutuminen on todella vapaata, sopivat erilaiset kukka-asetelmat kuin virallisempiin juhliin kuten häihin, joissa juhlijoilla on päällä juhlamekot ja puvut, joita löytyy esimerkiksi JJ’s House verkkokaupasta. Virallisiin juhliin kannattaa kukka-asetelmien tekemisessä pyytää apua ammattilaiselta floristilta, joka taitaa kukka-asetelmien tekemisen teknisen ja visuaalisen puolen, josta etenkin ensimmäinen voi olla vaikea henkilölle, jolla ei ole paljon kokemusta tai tietoa kukista ja niiden käsittelystä.

Ympäristö vaikuttaa paljon siihen, millaisia kukkia kukka-asetelmiin valitaan, mutta toisaalta juhlien järjestäjän oma maku lopulta ratkaisee sen, millaisia asetelmista tulee olivatpa juhlat mitkä tahansa. Jos puutarhassa kasvaa kasveja todella rönsyillen, voi varsinaisissa kukka-asetelmissa vähemmän olla enemmän. Jos puutarha on pieni ja harva kasvuinen, voi kukka-asetelmista tehdä näyttäviä ja runsaita. Tietyt kukat toimivat kaikissa juhlissa, mutta etenkin kauniit ruusut, daaliat ja pionit sopivat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Valkoiset kukat ovat elegantista tyylistä pitävän valinta kun taas värikkäät kukat sopivat räiskyvälle persoonalle, joka rakastaa värejä. Ammattilainen osaa yhdistellä harmonisesti eri värejä ja kasveja yhteen.

Jos kukka-asetelmien tekemisessä haluaa kuitenkin tehdä kaiken itse, kannattaa kukat kerät juhlia edeltävän iltana ja laittaa ne yöksi veteen. Yöllä on viileää ja hämärää, mikä sopii kukille. Kukille kannattaa jättää runsaasti vartta, jotta ne näyttävät hyviltä maljakossa eivätkä ole siihen liian pitkiä tai lyhyitä. Ennen kukkien maljakkoon asettamista kukkien varsista tulisi leikata osa pois, jotta kukka pääsee imemään vettä paremmin ja pysyy raikkaana kauemmin. Jos olet valinnut erikoiskäsittelyä vaativia kukkia kukka-asetelmaasi, kannattaa tälle käsittelylle varata aikaa, jotta kukat pysyvät maljakoissa kauniina pidempään eivätkä nuupahda muutamassa tunnissa. Jos haluaa käyttää kukkia muuhun kuin perinteisten asetelmien tekemiseen, voi kukista tehdä esimerkiksi näyttäviä kransseja, niitä voi käyttää paikkakorttien koristeluun ja niitä voi käyttää juhlien jälkiruokien koristeluun.

Puutarhajuhlissa kannattaa ottaa näyttävästä kesäisestä luonnosta kaikki irti ja koristella kukilla ruokapöytä, sisäänkäynti ja drinkkipöytä. Kukka-asetelmissa kannattaa antaa oman tyylin näkyä käyttämällä omia lempikukkia.
SHARE

Author: verified_user

0 comments: