Thursday, June 27, 2019

Waarom zou je in het lang naar een galabal gaan?

SHARE

Je hebt er zelf misschien nog niet over nagedacht maar je kan ervoor kiezen om een korte jurk te dragen naar een galabal. Korte galajurken zijn tegenwoordig even geschikt als lange jurken. Het gaat er gewoon om waar jij je het beste in voelt of wat het mooiste bij jouw figuur past. Soms zijn korte galajurken zelfs stijlvoller. Wij zetten op een rijtje wanneer je best kiest voor een lange of een korte galajurk.


Sportieve setting

Veel hangt af van de setting van het galabal. We leven nu eenmaal niet meer in het Victoriaans tijdperk of in Wenen waar elk galabal grandeur en luxe uitstraalt en je niet anders kan dan een gesofisticeerde, lange galajurk aan te trekken. Veel galabals vinden nu plaats in de sporthal van de school. Zeker als het gaat om eindejaarsbals waarbij de gemiddelde leeftijd achttien jaar is. De jurk van keizerin Sissi dragen in een sportzaal is potsierlijk. Een korte galajurk daarentegen past er perfect. 

Je figuur


Draag waar je zelf het mooiste in bent. Heb je korte, dikke benen, dan is het logisch dat je een keuze maakt uit galajurken lang want die zullen je het meest flatteren. Heb je slanke benen die zo mooi zijn dat het je meest geliefde lichaamsonderdeel is, dan zou het zonde zijn om ze weg te steken onder een lange galajurk. Hou de setting in het achterhoofd en overweeg, als die setting het toelaat, om een korte galajurk te dragen. Kleine vrouwen laten ook beter een beetje bloot zien door een korte jurk te dragen. Bij grote vrouwen geldt net het omgekeerde. Zij mogen zeker galajurken dragen die volledig tot op de grond vallen. 

Verschillend budget


Omdat lange galajurken meer stof vragen, zijn ze in het algemeen duurder. Bovendien is het nog steeds de meest gedragen jurk op een galabal dus zal de keuze in boetieks veel groter zijn dan de collectie korte galajurken. Shop je galajurken online dan vallen de keuze en de prijzen veel beter mee. Je vindt er een groot assortiment aan korte en lange galajurken aan spotgoedkope en duurdere prijzen. Webshops geven vaak grote kortingen. Je kan er dus koopjes doen.

Schoenen als blikvanger


Misschien heb je prachtige schoenen die je wil gebruiken als blikvanger op het galafeest? Een korte galajurk is ideaal om er de aandacht op te vestigen. Lange jurken zijn bedoeld om de blikken naar de jurk te trekken. Schoenen zijn ondergeschikt en meestal vrij neutraal. Korte galajurken trekken de aandacht naar de benen en dus de schoenen.

Tegendraads doen


Als je niet iemand bent die met de kudde meeloopt, maar er net plezier in schept om anderen te verrassen of een beetje te choqueren, dan is een korte galajurk een goede keuze. Je bent al onmiddellijk een beetje de vreemde eend in de bijt maar nu ook weer niet de rare snuiter die niet weet hoe het moet. Opvallen kan natuurlijk ook in een lange galajurk met veel blingbling al zal je daar sneller concurrentie hebben.
SHARE

Author: verified_user

0 comments: